Mamma Mia - here we come!

Nu var det ett tag sedan jag skrev, här följer en liten uppdatering.

Förra tisdagen var Tessan här. Vårt mission var att göra en pepparkaksdeg till torsdagen då vi planerat att baka. Degen blev bra och resten av kvällen ägnades åt skitsnack och tv:n.
På torsdagen bakade vi som sagt. Ett par plåtar för många brändes, men vi fick ändå varsin burk med pepparkakor. Jättegott! Till pepparkakorna blev det kaffet som jag fått av Fredrik. Jag är ingen kaffekännare på det viset, men det luktade mycket mer än vanligt kaffe och det var väldigt gott.

Veckan ägnades annars mest åt Destinationsanalysen av Kalmar. Har varit i skolan hela dagarna och pysslat med diagram, situationsanalys, marknadsföringsstrategier, segmentering, targeting, positionering och implementering. Ni fattar ju ...  Till slut blev vi färdiga och hyfsat nöjda, med både den skrivna texten och powerpoint-presentationen.

Efter skolan i fredags hämtade jag ut lite kort på Expert som jag framkallat. Så här fin blev ramen med porträttkorten:

38141-214

På fredagkväll kom Fredrik hit. Vi åt flygande Jakob och drack vin, tittade på Idol och Love Actually och snackade. Han hade med sig påfyllning av både choklad och kaffe, hihi! Samma dag läste jag följande i Topphälsa: "Det finns ingen ände på ursäkterna för att få äta choklad med hög kakaohalt. Här är de senaste rönen:
Du blir smal: Kakao har en amfetaminliknande effekt som motar bort hunger.
Du blir glad och lugn: Ökar serotoninhalten i hjärnan.
Du sänker kolesterolhalten: Choklad har positiva effekter på blodets kolesterolvärden."

Lördagen hade Fredrik planerat att åka till Sofiero.
"Den 24-26 november inleds julförberedelserna. Platsen är Sofiero där julstämningen lätt infinner sig. Det vackra slottet skimrar av ljus i novembermörkret och gångarna som leder besökaren dit och till parkens övriga sevärdheter är upplysta med levande ljus och marschaller. En plats för frid, upptäckarglädje och inköp av de första julklapparna."  http://www.sofiero.se/templates/StandardPage.aspx?id=24068

Det var mysigt, trots att det duggade lite. Vi tittade på traditioner från slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet, en utställning med adventsljusstakar gjorda av kända personer och vidare på juldukningar och miljöer från svenska landskap. Det var marsipantillverkning och försäljning och julpynt av halm. I Orangeriet var det ostmässa där det även såldes bröd, marmelader, senap, choklad och julgodis. I ett växthus fanns det massor med kransar och dekorationer och avslutningsvis blev det kaffe och baileyspralin i slottscafeét. 

  38141-213

På eftermiddagen blev det resterna av flygande Jakob till filmen Enough med Jennifer Lopez. En riktig girlpowerfilm! På kvällen var vi över hos Tessan och Daniel och drack öl, sedan bowlade vi på Olympia bowling. Bowling
Daniel vann och jag förlorade kan man sammanfatta det.

På söndagen gjorde vi inte många knop. Massa filmer och pizza.  Eating Pizza För att väga upp eländet tog vi en timmes promenad i höstmörkret. Skärgårdsdoktorn och Parlamentet på kvällen med glögg och pepparkakor.
Imorse åkte Fredrik tillbaka till Göteborg. Skönt med bil, slippa passa tåg- och busstider.

Idag har jag köpt biljetter till Mamma Mia! 16 juni klockan 19.30 ska man äntligen få se denna omtalade musikal. Känns som en evighet till dess, men det går säkert fort.

På onsdag är vi ett gäng som ska gå och se stand-up med Magnus Betnér på The Tivoli. Förra året såg vi Johan Glans och det var hysteriskt roligt, hoppas det blir lika grymt i år! Magnus Betnér har ju blivit utsedd till årets man dessutom, kan det bli bättre? 38141-215
Mat hemma hos någon innan och sedan lite öl på kvällen kanske.

Idag har jag och Maria försökt lösa kompletteringsuppgiften vi fick i statistik. Den var satans svår och så tråkig. Hälften var omöjliga att lösa och andra hälften chansade vi på. Kan bara sluta i katastrof! Är så förbannad på hela grejen att jag helst av allt vill lämna in blankt.

På fredag åker jag till Göteborg. Kommer nog inte förrän 18.30, då vi har föreläsningar till 15. På lördag väntar det årliga pepparkakshusbaket. Ska bli jätteskoj! Så här brukar det se ut:

38141-216


Anna: Här är adressen till Julälskarna eller vad du kallade dom ;-)http://home.swipnet.se/merjul/pepparkakshus.htm Hoppas det är den du menar! Ladda ordentligt till på lördag nu.

Linn: Du är en grym mästerkock! Kolla in allihop www.linnthinks.blogg.se .

Ha en trevlig kväll, min blir tillsammans med Anna Pihl!

- Linn

Stalinstalinstalin. Du vet vad jag tänker, så jag behöver inte skriva det. En ledtråd, inte före Val d´Isere!!!!!!!!!! Ja, jag är en mästerkock faktiskt. Åt resterna i dag, kollegorna var helt chockade över a, att jag hade matlåda, b, att det var rådjur!!!
Dessutom har jag msn-at med Frida. Hon ska baka.

TID 17:50:35 - DATUM 2006-11-27
- Malin

88 dagar kvar då ... =)

TID 18:13:33 - DATUM 2006-11-27
- Fredde

Vilka pepparkakshus! enastående. Jag är imponerad!

TID 14:05:23 - DATUM 2006-11-28
- Anna

Naj, Malin!!!
Jag har länken, men det är access denied! Drabbar det dig med? Eller är det bara här på mitt jobb?

TID 15:29:52 - DATUM 2006-11-28
BLOGG: http://anna.bloggsite.se
- Malin

Nej, jag kommer in på den. De har lagt ut ritningar till ett tåg med ett par vagnar - sådär juligt! Tycker vi kör på förra årets, det är värt 14 timmar! =) Du får testa hemma, för här nere i Skåneland kommer jag in på sidan!

TID 16:31:01 - DATUM 2006-11-28NAMN
Spara uppgifter?

MAIL (visas bara för mej)

BLOGG / HEMSIDA

KOMMENTAR

Trackback
RSS 2.0